Richard III dreamfilm gratis online

Richard III    

R 110 DramaWar

7.5
IMDB: 7.5/10 12,170 votes

, , , ,

UK, USA

Report error

Det finns två klara film produktioner av Richard III: – Sir Laurence Olivier 1955 film version, som han regisserat och där han spelar huvudrollen, med stöd av Sir Cedric Hardwicke som King Edward, Sir John the gielgud som Clarence, den läckra Claire Bloom-Lady Anne och en mängd andra lysande artister – och Ian McKellen 1995 års version, screenwritten av McKellen och regissören Richard Loncraine, där McKellen spelar också huvudrollen.

Medan Olivier version är den slutgiltiga klassisk presentation av de spela på film och bör tjäna alla som vill se spela som det var att avsett att ses (om än Colley Cibber anpassning), McKellen anpassning fångar andan av att spela i moderna sammanhang.

Filmen öppnar med Lancastrians i deras krig rummet får ordet av Richard, hertig av Gloucester håller Tewksbury av teletype, så snart deras krig rummet är brytas av en tank, bakom vilken svärm anfallare i gasmasker, en av dem som dräper Prinsen av Wales och sedan Kungen själv, innan du tar bort sin gas mask (en av de gamla goggle-eyed full-face modeller Ryssarna använder fortfarande) att uppenbara sig Richard, hertig av Gloucester.

Scenen växlar snabbt till en typisk 1930-rika människor är fete, komplett med mellow-tonande torch sångare och levande orkester, som Richard III levererar “sun of York” monolog som en skål för hans far Edward och monteras fest – och då scenväxlingar igen för att Richard slutföra monolog till kameran, som han gör hela filmen. Adressen till kameran är lite skärande – McKellen leende, evilly flinande leverans är lite över toppen, vad du skulle föreställa Blackadder film skulle ha varit om de inte hade gått för skratt.

Men Ian McKellen bär roll för sig väldigt bra… hans inte-riktigt-klok, ganska obalanserad och power-galna ränksmidare Richard III är helt rimligt som en 1930-diktator-kung i centrala Europeiska mögel. Uniformer övergång från standard British armed forces’ khakis till de svarta och gråa nyanser av Hitler och Mussolini som Storbritannien glider in i fascismen under sitt intrigerande “Lord Protector.”

Skärmen åtgärd är spänd, visuellt tilltalande – även när McKellen bälgar “En häst, en häst, mitt kungarike för en häst!” från andra Världskriget Dodge vapen bärare/” – kommandot bil,” scenen inte urartar till olämpligt, ofrivillig komedi, för då är läsaren fångas upp i sagan om den här wild-eyed sociopat som har nästan kör av rep – och sedan lastbil är axel-djup i sand, fast, en häst är precis vad Richard kunde ha använt ungefär då.

Det finns bara tillräckligt med realism på 1930-talet rekvisita för att hjälpa till med villigt uppskov med misstro – inte mer. Militär historia buffs kommer inte att vara glad. Det spelar ingen roll. Vad förmedlas mycket väl är den meningslösa virrvarr av fullt anslöt sig till striden, eldig slakt och Richard III: s surrning i meningslösa raseri, så småningom så mycket mot hans egna män som fienden.

Hertigen av Stanleys sista-minuten-avhopp mot Richard trupper i den sista striden är alla fuskare för Stanley att vara befälhavare för flygvapnet (hans lojalitet till Richard III i den kommande striden med Henry, Earl av Richmond till synes säker med hans unga son som hålls som gisslan i Richard III: s krig tåg) – så att tittaren inte förr hör nyheten om avhoppet i pjäsen dialog än Richard styrkor är strafed och bombade av Stanley ‘ s war plan som Richmond styrkor svärma i Richard församlingens område, skära Ricardian armén bitar.

Massor av intressanta detaljer i manus, såsom Drottning Elizabeth och hennes bror Earl Floder (spelas skickligt av Annette Bening och ganska likgiltigt av Robert Downey, Jr – som bara klarar av att övertyga på scenen när han är mördad i sängen samtidigt som du skickar in till erotisk kommunikation av ett Pan Am-flygvärdinna) spela sina roller som Amerikaner använder den som en hyllning till Wallis Simpson och hennes man Hertigen av Windsor (som abdikerade hans rike att gifta sig med Simpson eftersom hon inte var bara en ofrälse men en frånskild Amerikanska) för att få nödvändiga spänningar bland kungligheter att spela.

I fallet betraktaren är lite för tjock för att inse att Downey ‘ s karaktär är en Amerikansk, inte bara i att han låg hemma, nasal accent på tjockare än Helvetet, men vid landning i England, han steg ut ur ett flygplan målade i ljusa Pan-American Airlines livré, där han möts av sin kungliga syster elisabeth och hennes barn.

Bening prestanda är mer nyanserad och sympatisk än Downey – gåta av Elizabeth ‘ s bror som en Peer-och självklart en Amerikansk på samma gång är bara kvar där ute. Men det dröjer inte länge innan vi är McKellen är villig medaktörer och samtycker till att glömma detta förfall.

Maggie Smith som Richard mor Drottning Margareta är fantastiskt i sin skildring av en mor som slits mellan resterna av kärlek till henne vred, dödliga avkomma och sorg resten av hennes familj dött för att de stått i Richard väg till tronen. Hennes leverans av Margaret s råd Elizabeth begär om hur man förbannelse Richard (Akt 4, Scen 4):

“DROTTNING ELIZABETH

O du väl skicklighet skulle i förbannelser, stanna en stund, Och lära mig att förbanna mina fiender!

DROTTNING MARGARETA

Avstå från att sova på nätterna, och snabbt dagarna; Jämför döda lycka med levande ve, Tror att din babes var mer rättvis än de var, Och han som dräpte dem fouler än han är!”

är en av de bästa levererade rader i Shakespeare på film jag har sett.

I utgående man jämför McKellen är Richard III till Anthony Hopkins’ Hitler i “Bunkern” – en kuslig kanalisering av en av historiens foulest personligheter, så att man känner sig själv med sina vidriga närvaro titta på showen.

Mästerliga verk. Richard III sweflix filmer ,Richard III swefilmer, Richard III swesub – swefilmer – sweflixhd online gratis

Richard III
Richard III
Richard III
Richard III
Richard III
Richard III
Richard III
Richard III
Richard III
Richard III
Richard III
Richard III
Richard III
Richard III
Richard III
Richard III
No links available
No downloads available

Related movies